Over Xander

Sinds 2015 maak ik als militair onderdeel uit van de Nationale Reserve. Sinds 2019 werk ik als Liaison officier (Kapitein) Energietechniek voor het kennis centrum Genie (vanaf 2020 als een van de eerste reservisten bij de Genie), waar vanuit ik als onderdeel van energietransitieteam Landmacht mee de kar trek om Defensie energieneutraal, of zelfs energieleverend te maken.
“Wij banen de weg! Sodeju!”

10612665_10152387437217712_7060861656611162448_n(5)

Xander Beks
zie ook:
Linkedin
Twitter

Opgeleid via de ‘ideale’ route Gymnasium en Universiteit, afgestuurd als Landbouw Technisch Ingenieur aan Wageningen University en Research centre, is Xander zich bezig gaan houden met mensen. Naast het feit dat hij zelf niet zo paste in het toenmalige onderwijssysteem, en daardoor zich is gaan verdiepen, onbewust en later bewust, in wat mensen drijft, hoe verandering, waar de maatschappij alleen maar meer om vraagt, ècht mensenwerk is en vraagt om inzicht in complexe processen van mensen en mensen onder elkaar (bijv. in groepen en organisaties) .

Hij is gaan beseffen dat hij op een aantal terreinen veel sneller is in zijn processen als beeldenker en XI-er (www.ximension.nl), zo makkelijk met complexiteit kan dealen en zich uitermate goed heeft leren aanpassen en daardoor zich zelf goed onzichtbaar kan maken om zo voor het resultaat van de groep te gaan.

empathy2

Mede wordt dit gedreven door zijn eigen beleving bijv. de geschiedenis in Noord-Ierland (de ‘Troubles’). Waar in een moderner westerse maatschappij hij sporen terug vond van zijn  eigen geschiedenis. Meer en meer heeft hij binnen zijn een rijke loopbaan bij het ministerie van Landbouw Economische zaken en Innovatie zijn passie en ervaring uit de muziek, evenementen en ‘mensenwerk’ toegepast. Wat hem uiteindelijk bracht om met de kracht van beleving (creatieve industrie, evenementen) mensen terug te brengen naar wat hen drijft (hun intrinsieke motivatie) en van daaruit stappen te zetten in complexe situaties. Dit in plaats van maar mee gaan met waar de buitenwereld je toe drijft. Op deze manier vond hij zijn eigen plek om authentiek een rol te pakken om concreet mensen stappen te laten zetten binnen de transities en transformaties, waarbij jongeren en intrinsieke motivatie een sleutelrol bleken te spelen. Leiderschap in de complexe wereld nieuw vorm geven daar wordt hij blij van, met twee benen in de klei, maar wel in een netwerk samen met beslissers en de leiding van systemen.
image2Xander laat zich leiden door zijn Olympische Droom om ooit met de Olympische Spelen in Nederland, de Nederlandse bevolking samen het land op een duurzaam, mondiaal internationaal verbinden niveau te brengen. Van ieder voor zich en individueel belang naar collectief samen waarde creëren.

Xander berust onder andere door opleidingen bij de volgende instituten die veel over zijn eigen sociaal kapitaal zeggen:

Theory-U Leading from the emerging future

Ximension Extreem empathisch, beeld denker, kinestheet

Heilig Vuur Systeem denker

Experience Economy Experience-professional;Sterk geloof in de kracht van een nieuwe economie die geleid wordt door op een informele positieve manier met mensen samen waarden te creëeren.

Functies:

Member Advisory Liaison Network; Youth council for Zero hunger to the Rome Based Agencies (FAO, WFP, IFAD)

Publieke Pionier

Deelnemer Voor de oogst van morgen

Reservist bij regiment Genietroepen (Kapitein)

Member team LightTheSKy

Voorzitter Vonken van 2028

Lid van Operation Education

Voorzitter Stichting Ecopop

Lid Denktank Watersnoodmuseum

Lid van Centre of Expertise Leisure Tourism 

Lid van Communication Expert Group Common Agricultural Policy

"Feeding the world by harvesting the future"